Tuesday, January 22, 2013

Korang nak Download Youtube Daripada Ipad? Meh Petiktetikus Ajarkan :)


Memang diketahui umum bahawa youtube menjadi gudang pelbagai video yang dikongsi bersama. Terdapat dikalangan video ini menarik perhatian anda, tetapi anda tidak tahu bagaimana hendak "download" darpada Ipad. Petiktetikus telah jumpa caranya. So, 'On' kan Ipad dan sila ikut langkah-langkah ini :


  1. Sila download "Video Downloder Super Lite" daripada App Store. Terdapat yang free dan berbayar. Aku tau korang mesti pilih yang free jer, hehe
  2. Setelah proses instalasi selesai, lancarkan aplikasi  tersebut. Icon bagi perisian ini mudah dilihat, ia berbentuk anak panah oren. Jumpa tak? kalau tak jumpa nak sampai waktu la tu.
  3. Aplikasi ini sepatutnya keluat di browser  dan menjadikan Youtube sebagai default website. Untuk mencari video, tekan icon kanta pembesar yang terletak disudut kanan dan taipkan apa yang mahu anda cari. Harap-harap korang tak "lost".
  4. Setelah jumpa video yang anda mahu download, tekan dan secara auto ia alan mula memainkan video. Pada ketika itu, satu pop-Up akan keluar yang akan menunjukkan butang berwarna merah tertera "save to memory". Tekan untuk memulakan proses download.
  5. Anda juga boleh melihat tahap download anda dengan menekan icon download dan untuk melihat video itu setalah proses download selesai. Ok korang semua. Korang hanya boleh melihat video ini melalui app ini sahaja ok. Ia tidak boleh dilihat daripada app video Ipada sedia ada.

Enjoy!

.