Friday, June 25, 2010

Menagis...alahai Itali


Vittek

Tangisan malu atau sedih?

aku dah agak dah,Itali kalah ngan Slovakia...set piece banyak yang tak menjadi..Itali masih dengan perangai lama mereka.."LAMBAT PANAS". jaringan Vittek menjadikan pasukan Itali kelam kabut dan memberi ruang kepada pasukan Slovakia mengkucar kacirkan pertahanan Itali. Jaringan minit terakhir Quagliarella masih tidak dapat membantu pasukan Azzuri ini. Perasaan marah aku kepada jurulatih Itali takkan padam sampai bila-bila. Cepat-cepatla bungkus baju berambus dari dunia Itali...kesilapan demi kesilapan yang tiada jalan penyeselaian bagaikan Marcello tiada inisiatif menukar corak permainan Itali. Apa kebangangan dan kesengalan ada dalam Marcello ini tiada kesudahannya. Kekurangan tonggak harapan,"passing" bola yang masih kelam kabut dan seperti biasa, bentuk bola akan menjadi isu. Common la.....dont be so naive.... ikut kan aku nak mencarut sepanjang malam ni...pasukan yang mana aku pasti menjadi 4 pencabar terakhir akhirnya hancur berkecai...Sumpahan pasukan handalan di bumi afrika mungkin ada kebenarannya..