Thursday, June 24, 2010

Siapa nak beli laptop?meh..meh...


Saban hari kite dengar "abah nak laptop"..."abah along dah nak masuk universiti,takde aper2 ker?"..."apasal kawan adik ader laptop,adik takleh ader?"......inilah rengekan kanak-kanak mahupun remaja di abad ke -21 ni. percaya atau tidak sebelum kita melangkah di dalam era 2000, laptop merupakan perkakasan yang mahal dan hanya boleh dimiliki oleh golongan berada sahaja. orang-orang berstatus koprat sahaja yang membawa "beban" ini ke hulu dan kehilir untuk menjalankan bisnes masing-masing. Pelajar guna laptop????....tak pernah kedengaran ketika itu. laptop merupakan makhluk asing bagi mereka yang mana hanya beberapa orang yang tahu kewujudannya...tanyalah pelajar ketika itu,apa yang mahu diperolehi oleh mereka?...jawapan yang pasti gitar kapok untuk menyayikan lagu "Isabella"..cd player(alah mcm mp3 skrg,tapi dulu pakai cd) untuk menghilangkan boring dan motor untuk membawa cewek-cewek manis yang dahagakan kasih sayang...

Yang pasti cuma Cybercafe yang dikenali oleh hamba allah ni..disinilah counterstrike dilahirkan...warcrafe dizahirkan dan mlrc,facebook,myspace diguna pakai untuk mencari "blind date" untuk menjadi pasangan hidup atau "pasangkan hidup"(faham-faham je la k,tak paham terjun je perigi sekarang). Setelah laptop diperkenalkan dengan harga yang lebih murah dan easy payment...bermulalah revolusi KL drift melanda di bumi merdeka ini Malaysia. Boleh dikatakan semua boleh memikinya...tidak menjadi kejanggalan sekiranya ada mamat memetik papan kekunci di kedai kopi sambil tergelak ketawa sesorang . pada masa yang sama berakhirlah zaman cafe cyber dan banyak mereka terpaksa gulung tikar. What the hell this not our problem right?

so if u all nak membeli laptop boleh la melawat laman ini k

  1. http://www.digitalmall.com.my/index.php
  2. http://www.hardwarezone.com.my/priceguide/
ini la tempat rujukan ku untuk membeli laptop k......yang pasti I LOVE ASUS...peace!!!!!